A Nők ügye: Palya Bea előadóművész - Mission Lab
14931
page-template-default,page,page-id-14931,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

A NŐK ÜGYE

Kell, hogy a világban ott legyen a női hang, a nők egyedi hangja, üzenete, mert ez lágyítja a világot, és a lágyság empátiát, a másik megértését és elfogadását hozza.

“Az én feminizmusom, ha van ilyen, az nem a vagyról szól, hanem az ésről, férfi és nő együttműködéséről – de ehhez mindkettőnek hallatnia kell a hangját. Kell, hogy a világban ott legyen a női hang, a nők egyedi hangja, üzenete, mert ez lágyítja a világot, és a lágyság empátiát, a másik megértését és elfogadását hozza. Erre pedig óriási szükség van ebben a korban. Versengés helyett összefogás, tesztoszteron helyett oxytocin uralta cselekvések – igen, kell a világnak ez a nőiesség, amely határozott, de mégis lágyságot, melegséget ad, képes az embereket egymás felé terelni.”

 

Palya Bea egy Isten háta mögötti kis faluból a Carnegie Hallig jutott, és szárnyalása töretlen. Példakép lett, aki zenéje által nemcsak rajongó tömegeket szólít meg, de követőket toboroz maga köré. A női energiák fontosságáról, önmagunk megállíthatatlan voltáról, és félig romaként a tehetség minden akadályt legyőző erejéről nemcsak dalai, de személye, megszólalásai által is rengeteget meríthetünk. Önazonossága és története példaértékű: hogyan tudott egy parasztlányból és a mélyen partriarchális népdalos környezetből azzá válni, akit ma úgy ismerünk, A Palya Bea? Női szerep és női vezetés, anyaság, család és hihetetlen alkotó erő egy személyben.

Partneri együttműködésekkel kapcsolatban írj a partnerseg@missionlab.hu-ra!

PALYA BEA

ÉNEKES, DALSZERZŐ, ELŐADÓMŰVÉSZ